Circulaire bouwmaterialen
Circulaire bouwmaterialen zijn materialen die veelvuldig kunnen worden hergebruikt, gerecycled en zo bijdragen aan het minimaliseren van afval. Deze materialen worden gekenmerkt door hun duurzame karakter en kunnen meerdere keren worden gebruikt zonder aan kwaliteit in te boeten.
Ecologisch bouwen: de toekomst van duurzaam wonen
In een tijd waarin milieubescherming en duurzaamheid steeds belangrijker worden, is het een goede zaak dat ecologisch bouwen steeds meer terrein wint. Door ecologisch te bouwen wordt de impact van het bouwproces op het impact
Nul-op-de-meter woningen
Wat de kenmerken zijn van nul-op-de-meter woningen en waarom is houtskeletbouw een ideale bouwmethode voor deze energiezuinige woningen leggen we je graag uit.
Houtskeletbouw
Houtskeletbouw staat de laatste jaren sterk in de belangstelling. Waarom is dat eigenlijk en waarom is Nederland van oudsher een baksteenland? We leggen we je uit waarom we zo graag met hout als bouwmateriaal werken.
Gezond wonen en houtskeletbouw
Met de term gezond wonen, wordt vaak de kwaliteit van het binnenklimaat van een woning of gebouw bedoeld. Een gezond leefklimaat wordt ondermeer bepaald door de hoeveelheid daglicht, de kwaliteit van de lucht en de temperatuur.
Biobased bouwen, wat is het?
Biobased bouwen is gebaseerd op de natuur. Biobased materialen zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, die op natuurlijke wijze binnen 10 jaar tijd kunnen groeien.
Wat is metisse?
Metisse is gemaakt van oude kleding als spijkerbroeken. Erg geschikt voor isolatie en een uitstekend voorbeeld van een duurzaam en gerecycled materiaal.
Circulair bouwen
Circulair bouwen. Een term die de laatste tijd vaak in het nieuws is. Maar wat is circulair bouwen eigenlijk en waarom is het belangrijk? Bij circulair bouwen worden zoveel mogelijk herbruikbare grondstoffen gebruikt.
Wat is leemstuc?
Leemstuc is een duurzaam bouwmateriaal dat volop in de belangstelling staat. Het is recyclebaar en heeft een fraaie uitstraling en heeft veel minder impact op het milieu.