De Groene Werkplaats

De Groene Werkplaats

Realisatie van houtskeletbouw

De Groene Werkplaats is de basis van de Groene Woning; een innovatief productiebedrijf dat gespecialiseerd is in de realisatie van houtskeletbouw-elementen. Wij produceren de elementen in onze eigen timmerfabriek. Wij geven eerlijk advies en bouwen zo efficiënt mogelijk om de prijs zo laag mogelijk te houden.

Duurzaam en verantwoord bouwen

De materialen die we gebruiken zijn grotendeels of volledig hernieuwbaar. Uiteraard wordt alleen hout toegepast wat duurzaam is geproduceerd. Wij vinden dat iedereen een kans verdient op een werkplek. Ons bedrijf biedt daarom bewust ruimte voor mensen met een zekere afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.

Hoe we bij de Groene Werkplaats werken

De werkwijze van de Groene Werkplaats is gebaseerd op de volgende vijf pijlers:

Ecologisch bouwen

In een huis wat grotendeels bestaat uit natuurlijke bouwmaterialen is het gezond wonen. Wij maken ecologische elementen voor woningbouw, uitbreidingen of voor het verduurzamen van woningen. Houtskeletbouw heeft zich bewezen en leent zich goed voor de bouwkundige uitdagingen van vandaag.

Werken met hout

Houten elementen voelen warm aan, in tegenstelling tot bijvoorbeeld steen. Daarnaast zijn de door ons gebruikte materialen grotendeels of volledig hernieuwbaar.

Natuurlijke isolatie

In de woning ontstaat er een fijn klimaat door goede warmteaccumulatie en woonvochtregulatie van de ‘buitenschil’. Door de goede warmteaccumulatie blijft het hitte in de zomer langer buiten.

Hoogwaardige producten

Door te werken met 3D-tekeningen en computergestuurde bewerkingen is de maatvoering nauwkeurig. Door prefab te werken zijn er minder uren op de bouwplaats nodig en voorkomen we verrassingen op de bouwplaats.

Samen werken, maatschappelijk ondernemen

Wij vinden dat iedereen een kans verdient op een werkplek. Ons bedrijf biedt daarom bewust ruimte voor mensen met een zekere afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.

Heb je plannen om een duurzame en gezonde woning te bouwen? Of wil je meer weten over de mogelijkheden van houtskeletbouw, neem dan gerust contact op. We helpen je graag met een woning waar het prettig en gezond wonen is.

Contact

De Groene Werkplaats
Marsweg 117D
7202 AT Zutphen

0575-757 106
stuur een e-mail

De Groene Werkplaats

Ecologisch bouwen? Gezond wonen!

Ik hou erg van de creativiteit en diversiteit van ons werk.  Duurzaam bouwen is technisch uitdagend en vraagt om creatieve invalshoeken.  Bouwen is ook een echt sociaal proces, voor zowel de toekomstige bewoners als de bouwers.  Ik geniet er enorm van als die samenwerking leidt tot een fijne woon of werplek. 

Wil je ook samen je toekomstige woning realiseren?

Ewalt-Niesink-portret.png