Vragen & Antwoorden

Er komt veel kijken bij het bouwen van een duurzame woning. De Groene Woning heeft de meest gestelde vragen over energieneutrale en nul op de meter woningen voor je op een rij gezet. Zo ga je goed voorbereid aan de slag als je een duurzame woning wilt bouwen. Neem gerust contact op voor meer informatie over het bouwen van een duurzame woning.

Circulaire bouwmaterialen

Circulaire bouwmaterialen zijn materialen die veelvuldig kunnen worden hergebruikt, gerecycled en zo bijdragen aan het minimaliseren van afval. Deze materialen worden gekenmerkt door hun duurzame karakter en kunnen meerdere keren worden gebruikt zonder aan kwaliteit in te boeten.

Lees verder >

Houtskeletbouw

Houtskeletbouw staat de laatste jaren sterk in de belangstelling. Waarom is dat eigenlijk en waarom is Nederland van oudsher een baksteenland? We leggen we je uit waarom we zo graag met hout als bouwmateriaal werken.

Lees verder >

Gezond wonen en houtskeletbouw

Met de term gezond wonen, wordt vaak de kwaliteit van het binnenklimaat van een woning of gebouw bedoeld. Een gezond leefklimaat wordt ondermeer bepaald door de hoeveelheid daglicht, de kwaliteit van de lucht en de temperatuur.

Lees verder >

Wat is metisse?

Metisse is gemaakt van oude kleding als spijkerbroeken. Erg geschikt voor isolatie en een uitstekend voorbeeld van een duurzaam en gerecycled materiaal.

Lees verder >

Circulair bouwen

Circulair bouwen. Een term die de laatste tijd vaak in het nieuws is. Maar wat is circulair bouwen eigenlijk en waarom is het belangrijk? Bij circulair bouwen worden zoveel mogelijk herbruikbare grondstoffen gebruikt.

Lees verder >

Wat is leemstuc?

Leemstuc is een duurzaam bouwmateriaal dat volop in de belangstelling staat. Het is recyclebaar en heeft een fraaie uitstraling en heeft veel minder impact op het milieu.

Lees verder >

Realiseer je woondroom!

Heb jij een ecologische woondroom? De Groene Woning helpt je deze droom waar te maken. We denken graag met je mee! 

Neem contact op met Ewalt Nijsink voor een vrijblijvend gesprek. Samen realiseren we je toekomstige woning. Bellen kan ook: 0575-757 106

Ewalt-Niesink-portret.png