Leemstuc staat volop in de belangstelling

Duurzame bouwmaterialen staan steeds meer in de belangstelling. Deze materialen hebben veel minder impact op het milieu. Ze zijn recyclebaar, hebben een fraaie uitstraling en zijn net zo constructief als baksteen en beton. Met ecologische materialen bouwen we mee aan een mooie toekomst. Leemstuc is een mooi voorbeeld van een ecologisch materiaal dat volop in de schijnwerpers staan. Waarom dat geheel terecht is en waar leemstuc voor gebruikt kan worden, leggen we je graag uit.

Waar leemstuc voor ingezet wordt

Leemstuc is een ecologisch en eeuwenoud materiaal om woningen mee af te werken. Leemstuc bestaat uit drie natuurlijke componenten: zand, klei en zilt. Leemstuc staat erg in de belangstelling, vanwege het ecologische karakter en de fijne eigenschappen van het materiaal. Alle ingrediënten om leemstuc te maken zijn lokaal of regionaal voorhanden. Er zijn geen chemische toevoegingen nodig om ervoor te zorgen dat leemstuc zijn kleur behoudt of dat het goed hecht. 100% natuurlijk en duurzaam!

De isolerende eigenschappen van leemstuc

Een van de eigenschappen van leemstuc is dat het goed geluid absorbeert. Daarnaast houdt het in de zomer de warmte buiten en in de winter houdt het warmte juist vast. Het heeft dus ook uitstekende isolerende eigenschappen. Met het materiaal kunnen stenen muren mooi glad afgewerkt worden. Het wordt ook ingezet om bestaand stucwerk, isolatieplaten of kalkhennepblokken mee af te werken. Met leemstuc kunnen zelf strobalen voorzien worden van een gladde laag.

Stijlvol en sympathiek materiaal

De natuurlijke uitstraling van leemstuc maakt het een vriendelijk en stijlvol materiaal om mee af te werken. Basisleem is verkrijgbaar in natuurlijke tinten als bruin, grijs, oker en rood. Wil je een andere kleur? Dan kun je kiezen voor een leemfinish in een andere tint.

Qua onderhoud heeft leemstuc weinig aandacht nodig. Als het eenmaal is aangebracht dan volstaat het om eens per jaar eventuele vlekjes weg te werken met een spons.

wat is leemstuc

De voordelen van leemstuc

Leemstuc is erg geschikt in combinatie met dampopen houtskeletbouw. Het zorgt voor een gezond en zeer aangenaam binnenklimaat. Maar het materiaal heeft nog meer voordelen. We zetten ze voor je op een rij:

Onze leemstuc partner leemstuc: Ecobouwen Toldijk.

Realiseer je woondroom!

Heb jij een ecologische woondroom? De Groene Woning helpt je deze droom waar te maken. We denken graag met je mee! Neem contact op met Ewalt Nijsink voor een vrijblijvend gesprek. Samen realiseren we je toekomstige woning. Bellen kan ook: 06-111 55 414

Ewalt-Niesink-portret.png