Wat is metisse?

Als je duurzaam wilt bouwen dan kun je niet om ecologische bouwmaterialen heen. Voor isolatie is Metisse een uitstekend voorbeeld van zo’n duurzaam en gerecycled materiaal. Het is gemaakt van oude kleding als spijkerbroeken en (wollen) truien, reguleert vocht en zelfs als het vocht heeft opgenomen blijft de isolerende werking van het materiaal overeind. Daarnaast houdt het warmte vast. Ideaal tijdens warme zomerdagen, zo blijft het lekker koel in huis. Metisse heeft ook uitstekende akoestische eigenschappen en wordt veel ingezet voor geluidsisolatie. Een perfect material voor circulair bouwen.

Circulair isolatiemateriaal

Metisse is gemaakt van gerecyclede vezels van gebruikte kleding. Het bestaat voor 70% uit katoen en bevat daarnaast 15% wol en acryl en 15% bindende vezels. Een bij uitstek duurzaam product. Het isolatiemateriaal scoort op alle duurzaamheidspijlers; Planet. People en Profit.

Het is goed voor het milieu, omdat het voor 85% uit gerecyclede materialen bestaat. Het inzamelen en sorteren van de kleding wordt gedaan door mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt en doordat Metisse goed isoleert bespaar je op energiekosten.

wat is metisse duurzame isolatie

De voordelen van Metisse

wat is metisse?

Metisse is makkelijk te verwerken. Het wordt als isolatiedeken geleverd en geeft geen irritatie bij de verwerking. Een mondkapje of beschermende kleding is daarom niet nodig. Het natuurlijke materiaal is veerkrachtig en flexibel en daardoor makkelijk te plaatsen. Wel kan het eenvoudig indeuken, maar het neemt vanzelf zijn oorspronkelijke vorm weer aan. De platen zijn op maat te snijden en zijn verkrijgbaar in verschillende diktes.

Een nadeel van dit gerecyclede isolatiemateriaal is de hogere aanschafprijs in vergelijking met traditionele isolatie als glas- en steenwol, maar ook in vergelijking met bijvoorbeeld houtwol of cellulose.

Waar wordt Metisse voor gebruikt?

Metisse kunnen we desgewenst toepassen als isolatie in onze elementen. Het is toepasbaar in de hele ‘thermische schil’ van het huis, dus vloer, wand en dak. Daarnaast kan het ook akoestisch worden toegepast in plafonds.

We vatten de eigenschappen van dit duurzame en circulaire bouwmateriaal hieronder nog een keer voor je samen.

Wil je aan de slag met het bouwen van een duurzame en ecologische woning?
Neem dan contact op met de Groene Woning. We bouwen graag met je mee!

wat is metisse duurzame isolatie

Realiseer je woondroom!

Heb jij een ecologische woondroom? De Groene Woning helpt je deze droom waar te maken. We denken graag met je mee! Neem contact op met Ewalt Nijsink voor een vrijblijvend gesprek. Samen realiseren we je toekomstige woning. Bellen kan ook: 06-111 55 414

Ewalt-Niesink-portret.png