zorgunit in de tuin

Zorgunit in de tuin,mantelzorg
aan huis

De behoefte aan effectieve zorgoplossingen groeit, vooral nu meer mensen kiezen voor mantelzorg. Mensen worden steeds ouder, willen zelfstanding blijven wonen en de overheid stimuleert ook om langer thuis wonen. Een zorgunit aan huis biedt een uitstekende oplossing voor het bieden van nabije en tegelijk zelfstandige zorg. De Groene Woning specialiseert zich in het realiseren van duurzame, aanpasbare zorgunits die comfort en privacy combineren met de nabijheid van familie.

Een zorgunit is een zelfstandige woonruimte, vaak geplaatst op het terrein van een bestaande woning, ontworpen om zorg te bieden aan een familielid of iemand die je dierbaar is. Deze zorgunits zijn volledig uitgerust met de nodige voorzieningen om een comfortabele en functionele leefomgeving te bieden.

zorgwoning in de tuin
Een door de Groene Woning gerealiseerde zorgunit

Persoonlijk en naar eigen smaak aan te passen

Bij De Groene Woning kunt u een zorgunit volledig naar wens aanpassen en op maat samenstellen. Van de indeling en de inrichting tot de keuze van materialen, alles kan worden afgestemd op de specifieke behoeften en voorkeuren van de gebruiker. Dit zorgt ervoor dat de zorgunit niet alleen functioneel is, maar ook een aangename, huiselijke omgeving biedt.

De voordelen van een zorgunit in de tuin

Een zorgunit aan huis of in de tuin biedt tal van voordelen. Het stelt mantelzorgers in staat om zorg dicht bij huis te bieden, terwijl zowel de zorgverlener als de ontvanger van zorg hun privacy behouden. Deze units zijn niet alleen duurzaam gebouwd, met respect voor het milieu, maar ook voorzien van alle moderne gemakken die bijdragen aan een comfortabele levensstijl. Bovendien zijn ze volledig aanpasbaar, waardoor ze perfect afgestemd kunnen worden op persoonlijke behoeften en voorkeuren van de bewoner. Als een zorgunit zijn functie verliest, kan het eenvoudig omgebouwd worden tot een tuinkantoor of gastenverblijf.

zorgunit aan huis

Duurzame houtskeletbouw

De Groene Woning gebruikt houtskeletbouw voor het bouwen van zorgunits, wat een snelle en duurzame bouwmethode is. Houtskeletbouw is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook bijzonder efficiënt in termen van energiegebruik en isolatie, wat zorgt voor lagere energiekosten en een aangenaam klimaat in de zorgunit, het hele jaar door.

Vergunning zorgunit in de tuin of aan huis nodig?

Het plaatsen van een zorgunit vereist vaak een vergunning. Het is belangrijk om bij de gemeente na te gaan welke regelgeving van toepassing is. Soms zijn er specifieke voorschriften of vereisten voor de afmetingen, locatie en het gebruik van de unit. Deze eerste stap is belangrijk om ervoor te zorgen dat de zorgunit aan alle wettelijke eisen voldoet. 

Zo kan bij de plaatselijk gemeente na worden gegaan of het plaatsen van een zorgunit is toegestaan, onder welke voorwaarden en of er een bouwvergunning nodig is. Voor de financiering en realisatie van een dergelijk verblijf kun je ook informeren of je in aanmerking voor ondersteuning van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). 

De Groene Woning en zorgwoningen

Een zorgunit aan huis van De Groene Woning is een praktische en empathische oplossing voor wie dicht bij huis zorg wil kunnen bieden. Het is een investering in zowel kwaliteit van leven als in duurzaamheid, waardoor het een win-win situatie is voor zowel de bewoner, de zorgverlener als het milieu.
zorgunit aan huis
zorgwoning-in-de-tuin-interieur
zorgwoning tuin

Een zorgunit aan huis kopen?

Wil je zorg dichtbij huis bieden en heb je interesse in een zorgunit? De Groene Woning helpt je deze te realiseren. We denken graag met je mee! Neem contact op met Ewalt Nijsink voor een vrijblijvend gesprek. Samen realiseren we je toekomstige woning. Bellen kan ook: 06-111 55 414

Ewalt-Niesink-portret.png