Tiny House

Tiny House; klein wonen, groot geluk

Het leven en wonen in een Tiny House vindt niet voor niets steeds meer aanhangers. Veel mensen hebben de wens om simpeler, duurzamer en vrijer leven. Het geeft je financiële vrijheid en  de mogelijkheid om dichter bij de natuur te leven. Met een Tiny House levenstijl leidt je een eenvoudiger en minimalistischer leven en laat je een kleinere ecologische voetafdruk achter. Terug naar de basis en terug naar de natuur. 

Een Tiny House is een compacte, efficiente en milieuvriendelijke woning die efficiënt ruimtegebruik en duurzaam leven promoot, vaak niet groter dan 50 vierkante meter. 

Deze compacte woningen, vaak gebouwd met oog op milieuvriendelijkheid en efficiënt ruimtegebruik, bieden een unieke woonervaring die zowel innoverend als terug naar de basis gaat.

Tiny House in aanbouw

Terug naar de natuur

Of je nu op zoek bent naar een duurzamer leven of financiële vrijheid, zo’n minihuis biedt een wereld aan mogelijkheden. Begin zo’n avontuur door goed onderzoek te doen naar de mogelijkheden en beperkingen in jouw regio, en ontdek waar je rekening mee moet houden als je klein wilt gaan wonen. Vraag jezelf vooral ook van te voren af of kleinschalig wonen wel echt iets voor jou is.

Een geschikte kavel vinden

Een belangrijke stap in het realiseren van je eigen Tiny House is het vinden van een geschikte locatie en je te verdiepen in de wet- en regelgeving. In veel regio’s bestaan specifieke voorschriften voor het bouwen en bewonen van compacte woningen, variërend van bestemmingsplannen tot bouwvoorschriften. Het is dus belangrijk om goed onderzoek te doen naar de lokale regels en samen te werken met gemeenten om een geschikte kavel te vinden voor het realiseren van je eigen Tiny House.

Goede websites die je kunnen helpen bij het vinden van een geschikte kavel zijn Het kan wel en TinyFindy.

Voor een microwoning wordt vaak gekozen voor houtskeletbouw vanwege de duurzaamheid, kostenefficiëntie, en flexibiliteit in de ontwerp mogelijkheden die deze bouwmethode biedt. Houtskeletbouw maakt snelle constructie mogelijk, is relatief licht van gewicht (wat belangrijk is voor Tiny Houses die soms verplaatsbaar zijn) en biedt uitstekende isolatie-eigenschappen, wat bijdraagt aan een energiezuinige woning. Bovendien is hout een hernieuwbare bron, wat de ecologische voetafdruk van het huis vermindert.

Tiny House kopen

Tiny House op maat

Net als bij de bouw van een gastenverblijf of tuinkantoor, kan een Tiny House volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu droomt van een minimalistisch onderkomen met natuurlijke elementen of een moderne en high-tech variant, er zijn eindeloze mogelijkheden om je Tiny House naar eigen wens te laten ontwerpen en bouwen. Ook op een compact woonformaat zijn verschillende indelijgen mogelijk, waar je kunt om te leven, koken, eten, douchen en slapen.

Wet- en regelgeving

Voor informatie over wet- en regelgeving rondom Tiny Housing, zijn er enkele gespecialiseerde websites die je kunnen helpen

Vaak hebben overheidssites van de gemeente of stad waar je wilt gaan wonen, secties gewijd aan bouwvoorschriften en grondgebruik die je kunnen helpen de lokale regels te begrijpen.

De website van Tiny House Nederland biedt een schat aan informatie over de beweging van kleinschalig wonen, inclusief regelgeving en tips voor het vinden van een locatie of kavel.

Al laatste kun je de website van het kadaster raadplegen voor gedetailleerde informatie over beschikbare kavels en landgebruik in Nederland.

Deze bronnen kunnen een goed startpunt zijn om je onderzoek te beginnen en meer te leren over de mogelijkheden. Wil je je eigen minihuis laten bouwen of meer over weten over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Realiseer je eigen Tiny House

Heb jij de droom om in je eigen Tiny House te wonen? De Groene Woning helpt je deze droom waar te maken. We denken graag met je mee! Neem contact op met Ewalt Nijsink voor een vrijblijvend gesprek. Samen realiseren we je toekomstige woning. Bellen kan ook: 06-111 55 414

Ewalt-Niesink-portret.png