Wat is cellulose?

wat is cellulose?Cellulose is een isolatiemateriaal dat bestaat uit vlokken gerecycled krantenpapier. Het is een isolatiemateriaal dat erg ecologisch, biobased én duurzaam is. Voor cellulose wordt ook wel de term papiervlokken gebruikt. Het materiaal heeft uitstekende isolatie eigenschappen. Het kan goed warmte opslaan en ook weer kan afgeven. Warmteaccumulatie noemen ze dat.

De voordelen van cellulose

Met cellulose isolatie houd je de warmte in huis. In de winter blijft de woning behaaglijk warm en in de zomer werkt het materiaal juist verkoelend. Cellulose is ook nog eens geluidsisolerend en dus erg comfortabel. Een uitstekende en natuurlijke vorm van isolatie.

Waar gebruik je cellulose voor?

Cellulose is erg geschikt voor isolatie toepassingen in nieuwbouwwoningen, maar ook voor bestaande bouw. Je kunt er uitstekend holle ruimtes mee isoleren. Denk aan plafonds, daken en vloeren, en met extra voorzieningen ook gevels. Het is wel zaak het inblazen van cellulose aan een professional over te laten. Het is namelijk erg belangrijk dat de geïsoleerde ruimte vochtvrij blijft, om rotting te voorkomen.

Waarom cellulose isolatie?

Cellulose heeft het vermogen om vocht uitstekend te kunnen reguleren. Hierdoor behoudt het langer isolerende vermogen dan reguliere isolatiematerialen. Cellulose kan vocht uit de ruimte onttrekken en later weer afgeven. Met als resultaat een gezond leefklimaat.

Wat is cellulose?

Houtskeletbouw en cellulose

Met houtskeletbouw kunnen gemakkelijk zeer hoge isolatiewaarden gehaald worden. Zeker in combinatie met een natuurproduct als cellulose. Cellulose in combinatie met houtskeletbouw is erg geschikt voor nul op de meter woningen en huizen die aan de BENG norm voldoen.

We zetten de belangrijkste voordelen van cellulose hieronder voor je op een rij:

Cellulose is kortom een erg fijn en ecologisch materiaal om mee te isoleren. De Groene Woning zet deze vorm van isolatie vaak in voor houtskeletbouw. We werken samen met deskundige partners die de cellulose kunnen aanbrengen. Voor jarenlang woonplezier.

Wat is cellulose? Detailopname

Detailopname van cellulose, waar je goed de gerecyclede papiersnippers in kunt ziet.

Realiseer je woondroom!

Heb jij een ecologische woondroom? De Groene Woning helpt je deze droom waar te maken. We denken graag met je mee! Neem contact op met Ewalt Nijsink voor een vrijblijvend gesprek. Samen realiseren we je toekomstige woning. Bellen kan ook: 06-111 55 414

Ewalt-Niesink-portret.png