Wat is de prijs voor een houtskeletbouw woning?

Op zoek naar houtskeletbouw woning prijzen? De Groene Woning geeft graag advies.

Vaak wordt gedacht dat het bouwen van een duurzame of energie neutrale duurder is dan het bouwen van een traditionele woning. In traditionele bouw wordt de woning wordt opgebouwd uit beton en kalkzandsteen. In de praktijk blijkt echter dat de kosten nagenoeg hetzelfde zijn. Sommige bouwonderdelen vallen duurder uit en andere weer voordeliger.

De kosten voor een woning in houtskeletbouw zijn net als bij traditionele bouw sterk afhankelijk van de grootte en inhoud van de woning en het afwerkingsniveau.

U kunt zelf een indicatieve berekening maken van de kosten. Op de pagina ‘wat zijn de kosten van een duurzaam huis bouwen‘, geven we inzicht in prijzen en de mogelijkheden.

We zijn u graag van dienst met een vrijblijvende offerte!

Houtskeletbouw met extra comfort

Vanwege het extra comfort en de duurzame en geluidsisolerende voordelen, kiest de Groene Woning voor ecologische dampopen houtskeletbouw. Hierdoor valt de prijs van onze woningen een aantal procenten hoger uit dan die van een standaard houtskeletbouw woning. Wanneer u een offerte bij ons opvraagt kunnen we dit prijsverschil ook inzichtelijk maken.

Dampopen houtskeletbouw is de beste keuze als u een aangenaam en comfortabel leefklimaat en een uitstekende geluidsisolatie in huis wilt. Houten woningen hebben nog wel eens het imago lawaaiig te zijn van binnen, maar daar is bij dampopen houtskeletbouw geen sprake van.

Hout is het ecologische bouwmateriaal bij uitstek

Wat blijft staan is dat houtskeletbouw een stuk minder belastend is voor het milieu. Er wordt immers gebruikt van natuurlijke materialen. Houtskeletbouw is een erg duurzame, milieuvriendelijke en ecologisch verantwoorde manier van bouwen. Hout wordt op een natuurlijke manier geproduceerd en de voorraad is bijna onuitputtelijk. De verwerking vergt weinig of geen energie en er zijn zo goed als geen afvalstoffen. Daarnaast is hout volledig recyclebaar.

Hout is dus het ecologische bouwmateriaal bij uitstek. Daarom wordt houtskeletbouw wereldwijd toegepast en is het uitgegroeid tot een uiterst betrouwbare bouwmethode. In een houten woning is het gezond wonen, vanwege de uitstekende isolerende eigenschappen en het goede vochtregulerende vermogen van hout.

Realiseer je woondroom!

Heb jij een ecologische woondroom? De Groene Woning helpt je deze droom waar te maken. We denken graag met je mee! Neem contact op met Ewalt Nijsink voor een vrijblijvend gesprek. Samen realiseren we je toekomstige woning. Bellen kan ook: 06-111 55 414

Ewalt-Niesink-portret.png