houtskeletbouw aanbouw

Houtskeletbouw aanbouw

Met een aanbouw vergroot je in één keer de leefruimte van je woning. Voor een grotere keuken of een mooie woonkamer met uitzicht op de tuin. Maar ook een extra werkkamer is eenvoudig te realiseren met een houtskeletbouw aanbouw.

Waarom een houtskeletbouw aanbouw?

Houtskeletbouw is een erg flexibele manier van bouwen. Hout is makkelijk te bewerken en een erg licht en natuurlijk materiaal. Een groot deel van het werk kan binnen in onze werkplaats gedaan worden. Zo ben je niet afhankelijk van weersomstandigheden. Dat zorgt ervoor dat houtskeletbouw een snelle bouwmethode is. Een wind- en waterdichte aanbouw staat zo binnen een paar dagen.

Hout heeft als eigenschap dat het erg goed warmte vasthoudt én afgeeft. Het is een natuurlijk materiaal dat uitstekende isolatie eigenschappen heeft en lang mee gaat. Hout is daarnaast op meerdere manieren energiezuinig. Zo kost het verwerken ervan veel minder energie dan bijvoorbeeld beton of steen en door de goede isolatiewaarden betaal je minder stookkosten. 

Zitten er dan helemaal geen nadelen aan houtskeletbouw? Niet als het goed wordt toegepast in de aansluiting met vochtige bouwdelen, zoals een betonvloer of een bestaande stenen gevel. Daarom is het zaak houtskeletbouw vakkundig te detailleren, te plaatsen en af te werken met hoogwaardige producten.

De Groene Woning is je graag van dienst als je overweegt een aanbouw aan de woning te realiseren. Neem contact met ons op voor een houtskeletbouw aanbouw.

Vergunningsvrije aanbouw

Zonder vergunning kun je tegenwoordig tot maximaal 4 meter diepte aanbouwen. Dat geldt voor de breedte van de woning. Zo realiseer je in een keer veel extra ruimte. Bijvoorbeeld voor een grotere woonkamer. Mocht je groter willen aanbouwen, dan heb je een vergunning van de gemeente nodig. Ook dit kunnen we tot in de puntjes voor je regelen. We zijn goed op de hoogte van de huidige wet- en regelgeving en adviseren graag over de mogelijkheden.

Jouw wensen centraal

Een aanbouw begint altijd met een bouwtekening. Natuurlijk op basis van de eisen en wensen die je er aan stelt. Voor een aanbouw is van alles mogelijk op het gebied van ontwerp en materialen. Denk aan type glas, het soort hout of de bedekking van het dak.

Wil je een aanbouw met schuifdeuren of voorzien van een lichtstraat? De keuze is reuze. Je kunt ook kiezen voor zonnepanelen of een ‘groen dak’ van sedum. Op basis van de bouwtekening maken we een kostenbegroting en de benodigde berekeningen.

Voorbeeld houten aanbouw

Voor de nieuwe bewoners van een jaren dertig woning mochten we deze houtskeletbouw uitbouw realiseren. Ze wilden de woning graag aan de achterzijde uitbreiden. De Groene Woning heeft de aanbouw in houtskelet gerealiseerd. Daarbij verzorgden we het traject van productie tekenwerk tot de afbouw. De wanden en dakelementen zijn geïsoleerd met cellulose. Een natuurlijk en ecologisch materiaal dat uitstekend isoleert en ook nog eens erg duurzaam is.

Houtskeletbouw aanbouw

Voor meer inspirerende voorbeelden van houten aanbouwen of uitbouwen klik je op een van de onderstaande afbeeldingen. Zoals bijvoorbeeld de houten uitbouw in houtskelet waarmee een bakstenen garage werd omgetoverd tot een extra woon en werkplek.

De eigenaren van een jaren 30 woning in Brummen wilden graag meer ruimte aan de achterzijde van het huis creëren. De Groene Woning realiseerde de houten aanbouw, die een heerlijke en comfortabele plek is geworden. Een mooi voorbeeld van een houten uitbouw die we voor een opdrachtgever mochten realiseren

aanbouw hout garage
Aanbouw in hout aan garage
aanbouw in houtskeletbouw
Houten aanbouw jaren 30 woning

Ecologisch bouwen? Gezond wonen!

Heb jij een ecologische woondroom? De Groene Woning helpt je deze droom waar te maken. We denken graag met je mee! Neem contact op met Ewalt Nijsink voor een vrijblijvend gesprek. Samen realiseren we je toekomstige woning. Bellen kan ook: 06-111 55 414

Ewalt-Niesink-portret.png