Is er een hypotheek voor een nul op de meter woning?

Nul op de meter hypotheek

Een volledig energieneutraal huis verbruikt over een jaar gemeten geen energie of wekt zelfs energie op. Alle energie die een zogenaamde ‘nul op de meter woning’ en haar bewoners gebruiken, wordt door de woning zelf opgewekt. Dit kan door zelf energie op te wekken met bijvoorbeeld zonnepanelen en door de woning zeer goed te isoleren. Ook de energie die een wasmachine, koelkast of computers verbruiken wordt meegerekend.

Je woning is vaak nog wel aangesloten op een energiebedrijf. In de winter heb je namelijk vaak extra energie nodig, maar dat wordt dan in de zomer gecompenseerd.
Je woonlasten voor energie en stroom zijn bij een energieneutraal huis dus nihil. Daardoor hou je meer over aan het eind van de maand.

Groene hypotheek voor nul op de meter woning

Ga je een energiezuinige woning bouwen of kopen, dan kom je in aanmerking voor een groene hypotheek. Een groene hypotheek heeft een lagere rente, wat al gauw enkele duizenden euro’s kan opleveren over de looptijd van de hypotheek. Met een energiezuinige woning kun je daarnaast bij verschillende banken in aanmerking komen voor een extra hypotheek. Vaak mag je tot €25.000,- extra lenen voor het bouwen van een nul op de meter woning of als je een bestaande woning wilt verduurzamen.

Duurzame woning in Zutphen

Financiële voordelen bij nul op de meter hypotheek

Een nul op de meter woning heeft dus veel financiële voordelen, zoals een lagere energierekening én lagere hypotheeklasten. Duurzaam wonen loont dus. Omdat elke bank andere voorwaarden heeft voor een nul op de meter hypotheek, raden we aan advies in te winnen bij een hypotheekadviseur.

Voor een groene hypotheek heb je wel een zogenaamde Groenverklaring nodig. Deze verklaring toont aan hoe energiezuinig je woning is en wordt door de aannemer aangevraagd.

Wil je een bestaande woning energiezuiniger maken, dan kun hier geld voor lenen via het Nationaal Energiebespaarfonds. Het wonen in een energieneutraal huis is dus niet alleen duurzaam en comfortabel, maar heeft ook financiële voordelen.

Meer over de kosten van het bouwen van een nul op de meter woning, lees je hier.

Realiseer je woondroom!

Heb jij een ecologische woondroom? De Groene Woning helpt je deze droom waar te maken. We denken graag met je mee! Neem contact op met Ewalt Nijsink voor een vrijblijvend gesprek. Samen realiseren we je toekomstige woning. Bellen kan ook: 06-111 55 414

Ewalt-Niesink-portret.png