Energieneutraal huis bouwen kosten

Wat zijn de kosten voor het bouwen van een energieneutraal huis?

Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat alle vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor bijna energieneutrale gebouwen (BENG). Op de website van de Rijksoverheid vind je meer informatie over de BENG energieprestatie.

De invulling van deze eisen is inmiddels vastgesteld door de overheid. Op dit moment is de eis een energieprestatiecoëfficiënt van 0,4. Ter vergelijking: in het jaar 2000 was dit nog 1,0. Een flink stuk lager dus!

Onze woningen voldoen uiteraard minimaal aan de huidige eisen. Waar mogelijk voeren we verbeteringen door om de energieprestatiecoëfficiënt nog verder te verlagen.

Lees hier meer over de bouwkosten van onze woningen.

Kosten energieneutraal huis

Wanneer u voor een 100% energieneutraal huis kiest (met een energieprestatiecoëfficiënt van 0,0), dan moet u rekening houden met extra kosten voor betere isolatie en een uitgebreidere installatie. Denk hierbij ondermeer aan:

  • drievoudig glas (HR+++)
  • zonnepanelen
  • warmtepomp
  • warmteterugwinning

In overleg met onze installateur kunnen we een inschatting maken van de meerprijs. Deze is altijd afhankelijk van de vorm van de woning, de zontoetreding en de inhoud van het huis.

Tegenover deze meerkosten staat de mogelijkheid voor een ‘groene hypotheek’. De voorwaarden van een groene hypotheek zijn gunstiger dan gewone financiering.

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de de afgelopen tijd prijzen van grondstoffen als die van hout behoorlijk zijn gestegen. Met als gevolg dat ook de kosten voor  houtskeletbouw en het bouwen van een woning zijn gestegen.

Lees hier waarom de prijzen voor houtskeletbouw zijn gestegen.

Realiseer je woondroom!

Heb jij een ecologische woondroom? De Groene Woning helpt je deze droom waar te maken. We denken graag met je mee! Neem contact op met Ewalt Nijsink voor een vrijblijvend gesprek. Samen realiseren we je toekomstige woning. Bellen kan ook: 06-111 55 414

Ewalt-Niesink-portret.png