Vrijstaand wonen in Park Helbergen te Zutphen

Langs de IJssel in de mooie Hanzestad Zutphen, ligt Park Helbergen. Een plek waar nog maar een paar jaren geleden sportvelden van verschillende voetbalverenigingen lagen. De sportvelden zijn inmiddels verhuisd naar een nieuwe en modernere locatie aan de zuidkant van Zutphen. Daarmee kwam er ruimte voor nieuwbouw woningen.

De eerste fase van de nieuwbouw op Park Helbergen is inmiddels afgerond. In het noordelijke deel is inmiddels een fraaie woonwijk met vrijstaande woningen gerealiseerd. De wijk heeft een prachtige ligging. Vlakbij de IJssel, de Vierakkerse Laak en het historische centrum van Zutphen is op fietsafstand.

In de loop van 2022 gaat ook de schop in de grond voor het bouwen van woningen in het zuidelijke deel van het park.

Park Helbergen fase 2 Zutphen nieuwbouw

Stadspark Helbergen fase 2

Tussen het inmiddels bebouwde deel van Park Helbergen en het zuidelijke deel, is een stadspark aangelegd. Tussen het groen ligt een fraai wandelpad dat de stad met de uiterwaarden verbindt. Park Helbergen is een prachtige plek geworden om te wonen en om van de natuur te genieten.

Park Helbergen fase 2 gepland voor 2022

Naar verwachting gaat in 2022 Park Helbergen fase 2 van start. De verkoop van kavels in het Park staat voorlopig gepland voor de 2e helft van 2021. De inrichting van het zuidelijke deel is gelijk aan dat van de opgeleverde woningen in fase 1. Dat is door de gemeente Zutphen in samenspraak met de omwonenden besloten.

Op de nog uit te geven kavels kan straks een vrijstaande woning worden gebouwd. Daarbij kun je als particulier zelf bepalen hoe de woning eruit komt te zien. Op de website van Park Helbergen kun je je inschrijven om het laatste nieuws te ontvangen.

Heb je interesse in het bouwen van een eigen woning opĀ Park Helbergen, dan is de Groene Woning je graag van dienst. Samen met onze bouwpartners bouwen we graag je duurzame en ecologische houtskeletbouw-woning.

aanzicht Helbergen fase 1

In 6 stappen je nieuwe woning realiseren

Omdat er veel komt kijken bij het bouwen van een nieuwe woning, hebben we een handig overzicht gemaakt als je aan de slag wilt met nieuwbouw. Lees hier hoe je in 6 overzichtelijke stappen de woning van je dromen kunt realiseren. 

Bekijk ook eens onze veelgestelde vragen of doe hier inspiratie op voor je nieuwe woning.

Park Helbergen fase 2 Zutphen nieuwbouw
plan Helbergen fase 2

Realiseer je woondroom!

Heb jij een ecologische woondroom? De Groene Woning helpt je deze droom waar te maken. We denken graag met je mee! Neem contact op met Ewalt Nijsink voor een vrijblijvend gesprek. Samen realiseren we je toekomstige woning. Bellen kan ook: 06-111 55 414

Ewalt-Niesink-portret.png