Zijn er subsidies voor het bouwen van een energieneutraal huis?

Ja, voor warmtepompen, biomassaketels, pelletkachels, zonneboilers en zonnepanelen in je woning kun je geld terugkrijgen. Dit heet de Investeringssubsidie Stimulering Duurzame Energie (ISDE). Maar ook de Belastingdienst en gemeente kunnen je helpen de kosten te drukken.

Hoeveel geld kan ik terug krijgen?

De overheid heeft deze (subsidie)regels ingesteld om het energieneutraal bouwen van een huis aan te moedigen. Welke merken en types biomassaketels, pelletkachels, warmtepompen, zonnepanelen en – boilers in aanmerking komen voor een subsidie, kun je vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daar kun je ook zien hoeveel geld je ongeveer terugkrijgt aan subsidie. Aanvragen kan nadat je je huis energieneutraal hebt gemaakt, dus nadat de apparaten zijn geïnstalleerd.

Leuker kunnen we het niet maken, groener wel

Als het gaat om zonnepanelen kun je verder gebruik maken van de regeling om de betaalde 21 procent btw terug te vragen. Op de website van de Belastingdienst kun je hiervoor het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vinden. Leuker kunnen ook wij het niet maken, maar het invullen van zo’n formulier kan toch een flink groen bedrag opleveren.

Geld terug na isoleren woning

Over btw besproken, wil je je huis energieneutraal maken door de isolatie te verbeteren? Dan hoef je maar 9 procent btw te betalen over de arbeidskosten van het isoleren van vloeren, muren en daken. Dit geldt voor huizen die ouder zijn dan twee jaar.

Energieneutraal huis bouwen subsidie

Een aantal subsidie regelingen voor het energieneutraal maken van je huis gelden alleen voor bestaande woningen. Huiseigenaren die ten minste twee maatregelen nemen om hun woning energieneutraal te maken, kunnen na afloop subsidie aanvragen. Dan hebben we het over de isolatie van dak, spouwmuur, gevel, vloer of het installeren van ander glas. Eigenaren van zo’n energieneutraal huis kunnen ongeveer 20 procent van de kosten terugkrijgen, met een maximum van 10.000 euro.

nul op de meter woning in Ommen

Doe je echt heel erg je best een energieneutraal huis te (laten) bouwen, dan kun je een bonussubsidie krijgen. Subsidies kunnen verschillen per gemeente, kijk daarom altijd op energiesubsidiewijzer. Daar vind je door enkele simpele stappen te volgen zo welke regelingen jouw gemeente heeft.

Realiseer je woondroom!

Heb jij een ecologische woondroom? De Groene Woning helpt je deze droom waar te maken. We denken graag met je mee! Neem contact op met Ewalt Nijsink voor een vrijblijvend gesprek. Samen realiseren we je toekomstige woning. Bellen kan ook: 06-111 55 414

Neem contact met mij op
Ewalt Nijsink bouwt duurzame woningen
Ewalt Nijsink realiseert woondromen