prefab woning Zutphen

Prefab woning. De voor en de nadelen op een rij.

Bij het uitzoeken en laten bouwen van een nieuwe woning ga je niet over één nacht ijs. Een prefab huis is zeker de moeite waard om te onderzoeken. Het kan namelijk snel gerealiseerd worden en is vaak voordeliger dan reguliere gebouwde huizen.

De Groene Woning heeft veel ervaring met houten prefab huizen en vertelt je graag meer over de voor- en nadelen van een prefab huis.

Wat is een prefab woning?

Prefab is een afkorting van prefabricage. Een prefab woning wordt vooraf gefabriceerd in een timmerfabriek. De losse elementen worden vervolgens op de bouwplaats gemonteerd. Een prefab huis kun je zien als een bouwpakket. Elementen zijn bijvoorbeeld delen van de vloer, de wanden en het dak. Ook een aanbouw, garage of dakkapel kan perfect in een timmerfabriek geprefabriceerd worden.

STACK prefab houten woning 50m2
De STACK is een door de Groene Woning ontwikkelde prefab houten huis

De voordelen van een prefab woning

Waarom zou je kiezen voor een prefab houten woning? Een van de belangrijkste voordelen is de korte bouwtijd. De woning kan al binnen enkele weken staan. Het bouwen van het prefab huis vraagt minder manuren op de bouwplaats, waardoor deze bouwmethode vaak voordeliger is dan reguliere nieuwbouw. Maar er zijn nog meer voordelen te noemen.

Omdat de elementen binnen worden gemaakt, is er meer controle over de kwaliteit. Zo is er nauwelijks vocht aanwezig in de nieuwe woning. De productie van de elementen is niet weersafhankelijk. Regen, vorst en storm kan het proces niet vertragen. De productie van de woning kan dus onder perfecte omstandigheden plaatsvinden. Een realistische planning van het bouwproces is zo een stuk eenvoudiger en de kans op vertraging veel kleiner.

Prefab woningen kunnen uitstekend geïsoleerd worden, voldoen aan de hoogst haalbare energienormen en kennen een hoge kwaliteit van afwerking.

Bij een prefab huis kun je zelf de indeling en afwerking bepalen. Het is een erg flexibele manier van bouwen. Met de huidige 3D technieken kunnen elementen van te voren ontworpen worden. Hiermee wordt de kans of foutieve berekeningen geminimaliseerd. Veel keuzemomenten vinden om deze reden plaats tijdens het tekenproces. Op de bouwplaats zijn er daarom minder vragen en is er minder afstemming nodig.

Een prefab huis, de voordelen samengevat

prefab woning Zutphen

Zitten er ook nadelen aan prefab bouwen?

Een prefab huis heeft ook nadelen. Voor een goede afweging is het goed ook deze te noemen.

Het eerder genoemde punt kan ook een nadeel zijn. Tijdens de bouw is het minder eenvoudig om nog aanpassingen te doen. Van tevoren moet je dus goed je wensen en eisen in beeld hebben. Denk bijvoorbeeld ook aan sanitair, keuken en interieur in verband met leidingen, stopcontacten en afvoerpunten. Hoewel dit ook bij traditionele bouw vaak al van tevoren grotendeels vaststaat is dit bij prefab bouw nog iets sterker.

Sommige woningontwerpen vragen om specifieke bouwmaterialen die lastiger prefab te maken zijn. Denk bijvoorbeeld aan complexe betonconstructies. Maar onze ervaring is dat we met creativiteit veel ontwerpen prefab kunnen maken, ook organische ontwerpen en veel ronde vormen!

De werkwijze van de Groene Woning

De Groene Woning in Zutphen is een jong en innovatief bouwbedrijf dat gespecialiseerd is in prefab houtskeletbouw. We ontwerpen alle elementen zelf in hoogwaardige 3D-programma’s. Die vervolgens in onze eigen timmerfabriek ‘de Groene Werkplaats’ worden gemaakt. We staan bekend om ons eerlijke advies en efficiënte manier van bouwen.

De Groene Woning vindt gezond wonen heel belangrijk. Daarom werken wij zoveel mogelijk met ecologische materialen. Wil je een prefab woning laten bouwen of ontwerpen? Neem dan gerust contact met ons op of vraag een offerte aan. We helpen je graag!

STACK: een compacte prefab houten woning

STACK is een prefab houten woning, die gemaakt is van duurzame materialen. Ontwikkeld door de Groene Woning in samenwerking met Hoomz. De compacte woning een handige indeling en is inclusief keuken, woonkamer en slaapkamer. De badkamer en het toilet zijn  afzonderlijke ruimtes. Vanwege het formaat en de bouwmethode is de STACK erg betaalbaar.

Interesse in een prefab woning?

Heb je interesse in een ecologische prefab woning?  De Groene Woning denkt graag met je mee! Neem contact op met Ewalt Nijsink voor een vrijblijvend gesprek. Samen realiseren we je toekomstige woning. Bellen kan ook: 06-111 55 414

Ewalt-Niesink-portret.png