Is nul op de meter renovatie van een woning mogelijk?

Als je je woning gaat renoveren en gaat aanpassen aan de wensen van deze tijd, dan wil je deze wellicht ook energieneutraal maken. Maar kun je van je bestaande woning een nul op de meter woning maken? En wat is daar dan voor nodig? In veel gevallen is het mogelijk om je woning (bijna) energieneutraal te renoveren.

Een woning die geen energie verbruikt na renovatie

Wil je dat je woning na de renovatie aangemerkt wordt als een nul op de meter woning? Dan is het van belang dat het huis over een jaar gemeten geen energie verbruikt of liever nog opwekt. De energie die de woning en de bewoners gebruiken, wordt door de woning zelf opgewekt. Om het energieverbruik van de bestaande woning naar nul te brengen is het nodig de woning goed te isoleren. Dat kan door isolatie van vloeren, wanden en het dak en door het plaatsen van isolatieglas. Belangrijk daarbij is dat het klimaat in de woning gezond en comfortabel blijft door goede ventilatie. Een huis moet immers goed kunnen ‘ademen’.

Voor het opwekken van energie kun je kiezen voor een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen, maar er zijn tegenwoordig nog veel meer mogelijkheden. Uit ervaring weten we dat woningrenovatie bijna altijd maatwerk is. Neem daarom nu vrijblijvend contact op met de Groene Woning om de voor u beste oplossing uit te zoeken.

Met de Groene Woning hebben we gekozen voor een bouwmethode met geprefabriceerde bouwelementen. Deze methode kan regelmatig ook worden toegepast voor woningrenovatie. Vraag gerust naar de mogelijkheden voor uw woning! We gaan er graag het gesprek met u over aan.

leemstuc leemverf duurzaam wonen

Zijn er subsidies voor nul op de meter renovatie?

Er zijn verschillende subsidiemogelijkheden voor ‘nul op de meter’ renovatie van je woning. De overheid wil immers dat woningen van het gas af gaan en stimuleert daarom energiezuinige woningen. Zo kun je de BTW terugvragen op zonnepanelen en is het BTW tarief op arbeidsloon voor isolatiewerkzaamheden 9%. Ook krijg je subsidie op isolatie en warmtepompen.

Op de website van Milieucentraal vind je de laatste informatie over subsidies. We hebben er ook een aparte pagina over subsidies aan gewijd.

Kun je van een bestaande woning een nul op de meter woning maken? In veel gevallen is het mogelijk om je woning (bijna) energieneutraal te renoveren. Lees hier alles over een nul op de meter renovatie van je woning. nul op de meter renovatie

Realiseer je woondroom!

Heb jij een ecologische woondroom? De Groene Woning helpt je deze droom waar te maken. We denken graag met je mee! Neem contact op met Ewalt Nijsink voor een vrijblijvend gesprek. Samen realiseren we je toekomstige woning. Bellen kan ook: 06-111 55 414

Ewalt-Niesink-portret.png