Duurzame isolatie materialen

Het duurzaam isoleren van je woning is altijd een goed idee. Met het isoleren van je woning is grote winst voor het milieu te behalen, maar zeker ook voor je portemonnee. De investering in isolatie is vaak al in korte tijd terugverdiend.

Voor het duurzaam isoleren van je woning, kun je uit veel verschillende materialen kiezen. De Groene Woning werkt het liefste met natuurlijke, ecologische isolatiematerialen. Denk bijvoorbeeld aan natuurlijke isolatie op basis van houtwol of gerecyclede papiersnippers. Deze isolatiematerialen hebben een lage impact op het milieu. De energie die het kost om de isolatie te produceren is vele malen lager dan de energie die het bespaart. Natuurlijke isolatiematerialen zijn ook beter voor mens en milieu en zijn veelal ook volledig afbreekbaar. Maar het kent nog veel meer voordelen.

duurzame isolatie materialen

Natuurlijke isolatie voor een gezond leefklimaat

Natuurlijke isolatie draagt bij aan een gezond en prettig leefklimaat. Materialen als cellulose en houtwol hebben damp-open eigenschappen en zijn vochtregulerend. Goede isolatie zorgt voor een energiezuinige woning en dus voor een lagere energierekening. Daarom maken we voor energieneutrale of nul-op-de-meter woningen graag gebruik gemaakt van dit soort duurzame isolatiematerialen.

Duurzame isolatiematerialen kunnen uitstekend ingezet worden voor het isoleren van zowel wanden, vloeren als daken. Het aanbrengen van natuurlijk materiaal heeft ook een geluidsisolerend effect. Wat extra bijdraagt aan het wooncomfort.

Wat zijn voorbeelden van duurzame isolatie?

Houtwol en cellulose zijn bij uitstek natuurlijke isolatiematerialen. Zo is houtwol 100% recyclebaar, heeft het uitstekende isolerende eigenschappen en houdt het warmte goed vast. Cellulose bestaat uit papiervlokken, gemaakt van krantenpapier. Cellulose is een biobased materiaal wat uitstekend isoleert. Andere duurzame en natuurlijke materialen zijn bijvoorbeeld hennep, katoen en vlas.

duurzame isolatie materialen
cellulose en houtwol, duurzame isolatie

De Groene Woning doet er alles aan om je woning zo te isoleren dat jij er warm en comfortabel bij zit. Wil je meer weten over duurzame en ecologische isolatie? Neem dan contact met ons op.

Wat zijn voorbeelden van duurzame isolatie?

Houtwol en cellulose zijn bij uitstek natuurlijk isolatiematerialen. Zo is houtwol 100% recyclebaar, heeft het uitstekende isolerende eigenschappen en houdt het warmte goed vast. Cellulose bestaat uit papiervlokken, gemaakt van krantenpapier. Cellulose is een biobased materiaal wat uitstekend isoleert. Andere duurzame en natuurlijke materialen zijn bijvoorbeeld hennep, katoen en vlas.

De Groene Woning doet er alles aan om je woning zo te isoleren dat jij er warm en comfortabel bij zit. Wil je meer weten over duurzame en ecologische isolatie? Neem dan contact met ons op.

Realiseer je woondroom!

Heb jij een ecologische woondroom? De Groene Woning helpt je deze droom waar te maken. We denken graag met je mee! Neem contact op met Ewalt Nijsink voor een vrijblijvend gesprek. Samen realiseren we je toekomstige woning. Bellen kan ook: 06-111 55 414

Ewalt-Niesink-portret.png