Levensloopbestendige woning

Een levensloopbestendige woning is is geschikt om in te blijven wonen, zelfs mobiliteit en gezondheid verandert. Het is een woning in houtskeletbouw die zich aanpast aan de behoeften van de bewoners en die comfort en veiligheid biedt, ongeacht leeftijd.

Bij het kiezen van een levensloopbestendige woning zijn er enkele belangrijke kenmerken om rekening mee te houden; denk aan drempelloze toegang, brede deuren en gangen, een slaapkamer op de begane grond en een goed toegankelijke badkamer. De Groene Woning heeft een ecologische en  levensloopbestendig huis ontwikkeld waar het fijn en gezond wonen is. Een heel leven lang.

Drempelloze toegang

Onze levensloopbestendige houten woning is voorzien zijn van drempelloze toegang. Dit betekent dat er geen trappen, drempels of obstakels zijn die u kunnen belemmeren bij het betreden of verlaten van de woning. Dit is vooral belangrijk als je moeilijker ter been bent.

Brede deuren en gangen

Brede deuren en gangen zijn belangrijk voor een levensloopbestendige woning, omdat ze ervoor zorgen dat u zich gemakkelijk door het huis kunt bewegen, zelfs als u een rolstoel gebruikt. Een deuropening van minimaal 90 cm is aanbevolen en gangen van minimaal 120 cm breed zijn ideaal.

Slaapkamer op de begane grond

Een slaapkamer op de begane grond is een belangrijk kenmerk van een levensloopbestendige woning. Dit betekent dat je geen trappen hoeft te beklimmen als je wilt gaan slapen of douchen. Dat is wel zo veilig en comfortabel.

Levensloopbestendige woning, voor wie?

Vaak wordt gedacht dat een levensloopbestendige woning met name geschikt is voor ouderen, maar het kan ook een goede keuze zijn voor gezinnen met jonge kinderen, mensen met een handicap of mensen die zich zorgen maken over hun toekomstige mobiliteit. Het is belangrijk om te overwegen wat je behoeften zijn en hoe deze in de toekomst kunnen veranderen bij het kiezen van een levensloopbestendig huis.

Bekijk hier zo’n door de Groene Woning gerealiseerde levensloopbestendige woning.

levensloopbestendige woning render

Interesse in zo'n woning?

Heb je interesse in een levensloopbestendige woning? Neem dan contact op met Ewalt Nijsink voor een vrijblijvend gesprek. Samen realiseren we je toekomstige woning. Bellen kan natuurlijk ook: 06-111 55 414

Ewalt-Niesink-portret.png