Nulenergiewoning buitengebied Harfsen

De wens van de opdrachtgevers was om in het karakter van de eerdere boerderij een eigentijdse nieuwe woning te bouwen, die past bij de verschuivende functie van het buitengebied van agrarische exploitatie naar natuurbeheer. De grote dakvlakken zijn deels voorzien van een groendak en deels van zonnepanelen. De gevels zijn afgewerkt met houten geveldelen aan de buitenzijde en leem aan de binnenzijde. Het is een volledig zelfvoorzienende woning zonder gasaansluiting.

Er is stralingswarmte van een grote leemkachel. De vloerverwarming geeft bij lagere temperatuur een aangename verwarming: weinig luchtcirculatie. De woning is opgeleverd in 2014 en ontworpen door Grotenbreg Architecten. Willem Grotenbreg: “maximaal gebruik van groen in de woonomgeving draagt bij aan een vernieuwde relatie tussen mens en natuur.”

Realiseer je woondroom!

Heb jij een ecologische woondroom? De Groene Woning helpt je deze droom waar te maken. We denken graag met je mee! Neem contact op met Ewalt Nijsink voor een vrijblijvend gesprek. Samen realiseren we je toekomstige woning. Bellen kan ook: 06-111 55 414

Neem contact met mij op
Ewalt Nijsink bouwt duurzame woningen
Ewalt Nijsink realiseert woondromen