Energieneutraal huis bouwen kosten

Wat zijn de kosten voor het bouwen van een energieneutraal huis?

Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat de vergunningaanvragen vanaf 1 juli 2020 moeten voldoen aan de eisen voor bijna energieneutrale gebouwen (BENG). Op de website van de Rijksoverheid vind je meer informatie over de BENG energieprestatie.

De invulling van deze eisen is nog niet bekend gemaakt door de overheid. Op dit moment is de eis een energieprestatiecoëfficiënt van 0,4. Ter vergelijking: in het jaar 2000 was dit nog 1,0. Een flink stuk lager dus!

Onze woningen voldoen al minimaal aan de huidige eisen. Waar mogelijk voeren we verbeteringen door om de energieprestatiecoëfficiënt nog verder te verlagen.

Lees hier meer over de bouwkosten van onze woningen.

Kosten energieneutraal huis

Wanneer u voor een 100% energieneutraal huis kiest (met een energieprestatiecoëfficiënt van 0,0), dan moet u rekening houden met extra kosten voor betere isolatie en een uitgebreidere installatie. Denk hierbij ondermeer aan:

  • drievoudig glas (HR+++)
  • zonnepanelen
  • warmtepomp
  • warmteterugwinning

In overleg met onze installateur kunnen we een inschatting maken van de meerprijs. Deze is altijd afhankelijk van de vorm van de woning, de zontoetreding en de inhoud van het huis.

Realiseer je woondroom!

Heb jij een ecologische woondroom? De Groene Woning helpt je deze droom waar te maken. We denken graag met je mee! Neem contact op met Ewalt Nijsink voor een vrijblijvend gesprek. Samen realiseren we je toekomstige woning. Bellen kan ook: 06-111 55 414

Neem contact met mij op
Ewalt Nijsink bouwt duurzame woningen
Ewalt Nijsink realiseert woondromen