Klimaatneutrale woning Vierakker

Het ontwerp van de woning is geïnspireerd op een agrarische schuur. Deze ernergie neutrale woning is opgebouwd met houtskelet bouwelementen. De buitenkant van de wanden is bekleed met ongeschaafd en onbehandeld verticale latten.

Als zonwering is gekozen voor schuifbare luiken met verticale latten die het ritme van de verticale gevelbekleding volgen. Hierdoor vallen de luiken, als ze geopend zijn, visueel weg tegen de gevel. Als de luiken gesloten zijn, loopt het patroon van de gevelbekleding door in de luiken. In 2011 werd deze vooruitstrevende woning opgeleverd.

De klimaatneutrale woning is ontworpen door Grotenbreg Architecten. Willem Grotenbreg: “toen ik de welstandsbeschrijvingen las dacht ik meteen: dit moet een duurzame schuur worden.”

Meer weten over deze woning?

Realiseer je woondroom!

Heb jij een ecologische woondroom? De Groene Woning helpt je deze droom waar te maken. We denken graag met je mee! Neem contact op met Ewalt Nijsink voor een vrijblijvend gesprek. Samen realiseren we je toekomstige woning. Bellen kan ook: 06-111 55 414

Neem contact met mij op
Ewalt Nijsink bouwt duurzame woningen
Ewalt Nijsink realiseert woondromen